Cod securitate

Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida

Editeaza datele
Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida 1.50 3
Oras: Bucuresti
Compara cu alte institutii
1.50
slab
  • 3.00
Acorda calificativ
Recomanda aceasta institutie unui prieten

Informatii generale

Oras
Bucuresti  
Judet
Bucuresti  
Telefon
021/324.32.95, 021/324.32.94  
Fax
021/324.69.02  
E-mail
dimitrie@leonida.ro  
Website
www.leonida.ro  
Invatamant pentru clasele
9 - 12  
Institutie
publica  
Invatamant
zi
seral
 
Istoric
Monografia Colegiului Tehnic "Dimitrie Leonida''

Localul a fost construit in anul 1946, conceput de Nicolae Malaxa ca lacas de calificare prin invatamint profesional a tinerilor, pentru intreprinderea ce-i purta numele. Scoala, desi destul de restrinsa ca spatiu era bine conceputa pentru perioada respectiva: sali de clasa, sala de gimnastica, dormitoare, biblioteca. Se cuvine sa remarcam soliditatea constructiei, izolarea termica si fonica, luminozitatea spatiilor In 1996 s-a hotarat extinderea scolii datorita diversificarii productiei uzinei gigant, devinita "23 August''.
Decizia politica de atunci n-ar fi devenit o realitate convingatoare daca un numar de profesori si ingineri nu ar fi investit timpul , cunostintele si pasiunea pentru amenajarea cabinetelor, salilor de clasa si atelierelor pentru practica cu o dotare exceptionala.Din 1972, odata cu reinfiintarea liceului industrial, in cladirea nou construita s-au diversificat formele de invatamint: liceu industrial, scoala postliceala, scoala de maistrii, scoala profesionala, etc. Competenta profesionala a personalului didactic a facut ca scoala sa devina un centru de pregatire intr-o multitudine de specialitati pentru diversele intreprinderi: tehnici si tehnologii nucleare, opticieni, mecanici montatori, mecanica fina, profiluri electrotehnice si de aviatie, din care s-au dezvoltat scoli de sine statatoare - ,,I.O.R.'', ,,Electroaparataj'', ,,Mecanica Fina'', Liceul de aviatie - Magurele Dupa revolutie, scoala a trebuit sa faca fata unor probleme deosebite. Avand o baza pentru instruirea practica pentru profilul industrial, precum si un numar mare de cadre de specialitate era firesc sa atraga un numar insemnat de elevi in acste meserii. Din nefericire, aceste specialitati nu au atras interesul elevilor, acestia orientandu-se catre profilele de matematica - fizica, fizica - chimie, filologie, electronica si electrotehnica. In prezent, scoala noastra dispune de cabinete, de laboratoare de fizica, chimie, biologie, laboratoare tehnologice, laboratoare de informatica. Rezultatele obtinute de elevii nostrii in procesul de invatamant, la concursurile scolare, la examenele de bacalaureat si la admiterea in invatamintul superior, au facut ca in ultimii 2 ani scoala noastra sa devina unitate reprezentativa.O componenta extrem de importanta a structurii unitatii noastre scolare o contituie scoala postliceala, care cuprinde 3 specializari (analist programator, secretar stenodactilograf - operator birotica si asistent gestiune financiar contabila.

De ce Dimitrie Leonida. . .
Imediat dupa evenimentele din 1989, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Ministerul Educatiei, au hotarat ca toate liceele si scolile din tara sa-si schimbe denumirea / titulatura Directiunea de la vremea aceea, Prof. Hamzescu Alexandru, Prof. Ceparu Romulus si Prof. Tudor Gheorghe au hotarat schimbarea denumirii din Grupul Scolar Industrial "23 August'' in Grupul Scolar Industrial "Dimitrie Leonida'', denumire cu care ISMB a fost de acord si a emis un act (nr. 6440 / 21 06 1991).

Cum a venit ideea. . .
La vremea aceea, imediat dupa revolutie, scolile doreau sa adopte denumiri care de cele mai multe ori nu aveau legatura cu profilul liceului / scolii respective. Scoala ,,Grivita'' vroia sa adopte numele scriitorului si filozufului Mircea Eliade si multe altele. Pentru ca scoala avea un profil tehnic, directorii s-au gandit sa adopte numele unui inginer roman cu realizari deosebite in domeniul electric si mecanic, si anume inginerul Dimitrie Leonida.

. . . de ce Dimitrie Leonida?
Pentru ca inginerul electrician Leonida a fost un deosebit profesor universitar la Timisoara si bucuresti, a infiintat prima scoala de electricieni si mecanicidin Romania - 1908, a infiintat primul Muzeu Tehnic din Romania - 1909, pentru ca a participat la proiectarea planului de electrificare al tarii, pentru ca a proiectat si condus lucrarile Centralei Electrice de la Grozavesti si pentru ca a fost laureat al Premiului de Stat.

. . . de cind?
Incepand cu anul scolar 2002 - 2003 vom functiona sub denumirea de ,,Colegiu Tehnic'' prin Ordinul MECT 3579 / 22 04 2002.

. . . ce avantaj avem ca si Colegiu Tehnic?
Marele Leonida ar fi incantat sa stie ca numele sau onoreaza un edificiu formator de nenumarate valori umane in plan profesional si moral deopotriva.

. . . avantaj ca suntem colegiu?
Faptul ca avem mai multe forme de invatamint iar rezultatele elevilor nostrii din ultimii ani au fost foarte bune si mai ales faptul ca s-a marit media de admitere in clasa a IX-a.
 
Profil
Profil real
- Matematica - informatica
- Stiinte ale naturii
Profil tehnologic
- Tehnic
 
Limbi care se predau
Engleza
Franceza
 

Dotari

Biblioteca
da  
Sala de educatie fizica
da  
Sala de festivitati
nu  
Laborator de informatica
da  
Acces internet
da  
Alte laboratoare
15 laboratoare, 6 cabinete specializate, 8 ateliere, cabinet legislatie rutiera  
Consilier psihologic
da  
Cabinet medical
da  
Cabinet stomatologic
da  
Acces securizat la intrare
da  
Contract cu o firma de paza si protectie
da  

Statistici

Pozitionare pe harta

 

Acorda calificativ pentru Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida

Alege numarul de stelute potrivit pentru Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida
Curatenie
Siguranta
Programa
Comunicare
Activitati
Dotari
Ai recomanda aceasta institutie unui prieten?
  
Motiveaza calificativul acordat

Adresa de email

Parola

Nume

Cod de securitate
Cod securitate

Nu ai gasit institutia scolara cautata? Adauga institutia scolara

Adauga intrebare

Intrebarea (128 caractere ramase)
 
 
 
Cauta calificative: Profesori Medici Avocati Notari Arhitecti Contabili Traducatori Executori judecatoresti Evaluatori Institutii scolare Banci Produse bancare Asigurari Firme de asigurari Intrebari & Raspunsuri
Recomanda